keskiviikko 24. elokuuta 2011

Yo quiero rumbear!

Viime viikon torstaina kävin täällä ihan eka kertaa kunnon yökerhossa. Lähdettiin tyttöporukalla sukulaistyttöjen ja heidän kavereidensa kanssa juhlistamaan yksiä synttäreitä.

Oltiin jo aikaisin liikenteessä ja mennessämme baariin klo 22 aikoihin, se oli vielä tyhjillään, mutta pikkuhiljaa porukkaa alkoi lipumaan sisään ja loppupeleissä ravintola oli täpötäynnä. Ko. baarissa on joka torstai naisten ilta, jolloin naiset pääsevät ilmaiseksi jonottamatta sisään ja saavat juoda shamppanjaa rajattomasti baarin laskuun. Suosittu venezuelalais-laulaja Victor Muñoz vetäisi pikku keikan puolen yön paikkeilla ja tytöt oli sulaa vahaa.Oma huomioni kiinnittyi suurimmalta osin tuohon kuvassakin näkyvään "henkivartijaan". Aluksi kuvittelin, että se tyyppi alkaa kohta räppäämään tai jotain, mutta ei, siinä se vaan seisoa pönötti jämynä koko keikan ajan ja puri purkkaa siihen malliin, että on ihme, jos ei ole ukolla leukaluut pois paikoiltaan. Jotenkin se vaan näytti minusta niin koomiselta, kun yksi vetää hempeitä latinoballadeja ja toinen seisoo vieressä p*ska jäykkänä hillittömine kultakaulaketjuineen unohtamatta äkäistä ilmettä :D.

No mutta muuten baarissa oli oikein rento meininki, ihmiset olivat iloisia ja kaikki tanssii, siis ihan kaikki, ilman mitään jäätäviä rohkaisukännejä. Ja jos et tanssi, niin sitten luullaan, että olet huonolla tuulella. Täällä ravintolat ovat tarkempia pukeutumisesta kuin vaikka Suomessa, siksi miehet pukeutuvat kauluspaitoihin tms, t-paidalla ei ole sisälle asiaa ja naistenkin pukeutumisen on oltava siistiä, ilmeisesti myös mitä paljastavampi asu, sen parempi. Yökerhossa ei myöskään jää huomaamatta, että ollaan kauneuskirurgian luvatussa maassa. Ei siinä muuten mitään, mutta jotku vetää nämä hommat oikein kunnolla överiksi, varsinkin takamuksien kohdalla, voi juma!

Täällä on käytäntönä, että baarissa yleensä ostetaan pullo (esim. vodkaa, rommia, shamppanjaa, kuoharia...) kerrallaan pöytään ja sitä sitten porukalla juodaan. Mutta mikä minusta on erikoista, on se että jos et jaksa koko pullollista juoda, tai jos arvelet, että myöhemmin kotona saattaa alkaa janottaa, voit ottaa pullon kotiin mukaan. Baariin ja takaisin kotiin ajellaan omalla autolla, ihan sama vaikka olet juonut.


Hauskaa meillä oli ja oli mukava nähdä edes kerran kunnolla Caracasin yöelämää ja kyllä se vain tuli todettua taas, että latinorytmit pistävät jalat liikkumaan kuin itsestään!


2 kommenttia:

 1. Hei,
  löysin blogiisi sattuman kautta ja luin sen innoissani läpi... Minun mieheni on myös Venezuelasta, ei tosin Caracasista. Suomalais-venezuelalainen pari ei ole hirveän yleinen, joten ymmärrät varmasti innostukseni :)Olemme varmasti suurinpiirtein samaa ikäluokkaa ja
  kaiken lisäksi mekin olemme tavanneet FB:ssä,
  tosin se ei ole harvinaista nykyään.

  Venezuela maana on mieletön ja on harmi, että en ole sinne asti vielä päässyt. On kuitenkin mukavaa lukea suomalaista näkökulmaa sieltä päin maailmaa. Toivottavasti itsekin pääsen siellä lähitulevaisuudessa vierailemaan.
  Kaikkea hyvää ja auringonpaistetta teille, niin ja onnea espanjan opiskeluihin.:)

  VastaaPoista
 2. Heippa ja tervetuloa lueskelemaan! :)

  Oi vähä huippua "tavata" kohtalotoveri, todellakin on harvinaista törmätä suomalais-venezuelalaiseen pariskuntaan ja tämä yhteydenottosi teki minut kyllä iloiseksi :). Netistä olen bongailut mm. blogien kautta muita suomalais-etelä-amerikkalais pareja.

  Heh kuulostaa myös hauskalta, että meidän tarinoilla kuulostaa olevan samantapaisia juonenkäänteitä :).

  Toivottavasti tosiaan pääset pian näkemään miehesi maata, täällä on tosi paljon nähtävää, itsekin olen vasta murto-osan nähnyt tässä puolen vuoden aikana ja tavoitteena on hamaassa tulevaisuudessa päästä näkemään enemmänkin Venezuelaa ja muutakin Etelä-Amerikkaa. Ja tosiaan jos joskus suunnittelet tänne tuloa, niin pikku vinkin annan, että Lufthansalla on noin nelisen kertaa vuodessa hyviä tarjouksia tännepäin, noin 500 eurolla saa meno-paluun :). Voit ottaa yhteyttä minuun sähköpostillakin, jos koskaan tulee mitään kysymyksiä mieleen mistään. Osoite löytyy tuolta tietoja minusta :). Muistan ainaki ite kun eka kertaa tänne olin tulossa, niin hulluna yritin etsiä tietoa, mutta suomalaisten kokemuksia löytyy aika vähän ja nekin pääasiassa vain Margaritalta.

  Kaikkea hyvää teille myös ja tunnelmallisia syysiltoja! :)

  VastaaPoista