lauantai 20. elokuuta 2011

Käytiin tankilla

Kuten aikaisemminkin on varmaan ilmennyt, niin bensa on täällä tosi halpaa. Siis aivan naurettavan halpaa, reilusti halvempaa kuin vaikka vesi.


Melkein 57 litraa bensaa maksoi siis 5,50 bolivaria, joka on virallisen kurssin mukaan noin 0,9 euroa, epävirallisella kurssilla (jota siis käytetään) noin 0,5 euroa. Niin tai näin alle eurolla suunnilleen 57 litraa bensaa!! Melkein voisi tätä pakata Suomeen mukaan vaatteiden sijasta...

4 kommenttia:

 1. :O Vaikka tääkin asia on ollut tiedossa, niin ei sitä silti voi muuta kuin ällistellä... Ei oo tosi!!

  VastaaPoista
 2. Niinpä, muakin jaksaa joka kerta tuo asia ihmetyttää! Ihan vertailun vuoksi, jos miettii että puolen litran vesipullo maksaa noin 8 bolivaria, niin huomattavasti halvemmaksi tulisi lipitellä bensaa veden sijasta! :O Saattaahan se vähän itkettää sitten, kun pitkästä aikaa Suomessa tankkailee...

  VastaaPoista
 3. Joo, taalla kylla itkettaa tuo bensan hinta! Ja ajokortin hinta, auton hinta ja vakuutusten hinta :D Toisinsanoen autotonna olemme, mika on tuolle miehelle aivan uusi kokemus! Vahanko kateellisina katsoimme noita bensan hintoja! Onko siella julkista liikennetta? Kaikki varmaan ajelee autoilla/moottoripyorilla, kun bensa on noin edullista.

  VastaaPoista
 4. Niinpä, Suomessa auton pitäminen ei oo yhtään halpaa puuhaa missään mielessä :/. Oon itekki tullu siihen tulokseen, että Suomessa auto hankitaan vasta sitten, kun on ihan pakko!

  Liikenne on luonnollisesti vilkas, kun menovesi on noin edullista, mutta julkinen liikenne on myös voimissaan. Meillä on täällä Caracasissa metro, edullinen ja helppo tapa kulkea. Busseja kulkee tosi hyvin myös, ainut vaan että ne eivät noudata mitään aikatauluja, mutta onneksi niitä on niin paljon, että en oo ikinä joutunu oikeaa bussia odottamaan yli viittä minuuttia :).

  VastaaPoista