keskiviikko 10. elokuuta 2011

Viikonloppu Higuerotessa

Sain kutsun lähteä viikonlopun viettoon rannalle Jonathanin siskon ja hänen parin ystävänsä kanssa ja tokihan minä tajoukseen tartuin, suomalainen ei voi saada koskaan liikaa aurinkoa ja rantalomailua! Lomakohteemme oli Higueroten kylä, joka on noin puolentoista tunnin ajomatkan päässä Caracasista.Perjantai-aamuna starttasimme matkaan ja matka taittui nopeaa uusia maisemia katsellessa. Majoitumme kälyni ystävän loma-asunnolla. Perjantai  meni uima-altaalla rentoutuessa auringon paisteessa. Seurueemme miespuolinen henkilö valmisti koko porukalle maistuvan päivällisen pihagrillissä, jota sitten iltahämärissä ulkona nautittiin. Illalla pelattiin bingoa pikkupanoksilla, joka kyllä oli hauskaa, kun samalla sain numerokertausta espanjankielellä.
Lauantaina herättiin aikaisin ja kerättiin rantakamppeet kassiin ja ensiksi leipomo/kahvilaan syömään tuoreet arepat aamupalaksi. Rannalle saavuttiin niin hyvissä ajoin, että muita ei vielä paljon ollutkaan, päivän myötä ranta kyllä täyttyi lähinnä venezuelalaisista tai muista etelä-amerikkalaisista lomailijoista. Ranta ei varsinaisesti ihan niitä kauniimpia rantoja ole, mitä olen täällä nähty ja vesikään ei kovin kirkasta ollut, mutta sitäkin lämpimämpää kylläkin. No näistä pikku puutteista huolimatta päivä sujui kuitenkin oikein hyvin ja yksi ihanimmista asioista oli, että sai ottaa rennosti, eikä ollut joku jatkuvasti kaupustelemassa jotain. Ennen lähtöä vielä syötiin rantaravintolassa  (tai mökissä paremminkin) mahat täyteen halpaan hintaan.

Kerättiin simpukoita merestä


Joku teki sitä työkseen

Myytävänä tuoreita hedelmiä
Rantalounas
Illalla käytiin vielä ajelulla keskustassa ja pysähdyttiin churrokojuun herkuttelemaan. Voin kertoa, että oli kyllä parhaat churrot mitä olen koskaan syönyt, aahh ja ihanalla suklaakastikkeella! Annos oli aivan järkyttävän iso ja minä, jolla ei ole rajaa makean syömisessä, ei pystynyt syömään kuin puolet annoksesta. 

Sunnuntaina aamupäivällä ajeltiin sitten kotiin. Tykkäsin reissusta ja kylästä tosi paljon, ihan loma-asunnon vieressä oli kiva pikku ostoskeskus josta löytyi kaikki tarvittava ja itse keskusta oli myös kiva pikku putiikkeineen. Reissu sattui myös siinäkin suhteessa hyvään aikaan, että nyt tällä hetkellä täällä Caracasissa on jonkun kasvin kukinta-aika aiheuttaa vähän allergiaoireita ja siksipä tuo ihana kuumankostea meri-ilmasto vei hetkeksi oireet mennessään. Että kelpaisipa minulle mainiosti joku tällainen toinenkin reissu!

Virgen del Carmen toivottaa tervetulleeksi Higueroten kylään

2 kommenttia:

  1. Oih, ihania kuvia! Terkkuja taalta sateisesta Suomesta, rantaloma olisi taas paikallaan :)

    VastaaPoista
  2. Voi voi nytkö se syksy jo sinne saapui :/ No onneksi ootte kuitenkin saanu nauttia aika lämpimistä keleistä siellä läpi kesän :). Täällä 32 astetta lämmintä ja eipä haittais jos tuossa pihalla olis vaikka pikku uima-allas ;)

    VastaaPoista