tiistai 2. elokuuta 2011

Omituisten otusten kerho

Ensimmäistä kertaa täällä vieraillessani jo heti ensimmäisenä iltana huomioni kiinnittyi ulkoa kantautuvaan kummaan "meteliin". Pimeän tultua pihalta alkoi kuulua outoa vinkumista joka puolelta. Jonathanilta asiaa kysyessä, häntä aivan nauratti, koska ääniin tietenkin tottuneena ei hän edes osaa kiinnittää huomiota, jos ei erikseen mainita. Kumma kyllä itsekin näihin ääniin pian tottui, eikä niihin tosiaan kiinnitä juuri huomiota enää, varmaan enemmänkin jos ei niitä enää kuuluisi? 

Itsestä taas on ollut hauska huomata tuo sama juttu kaikkien vieraidemme kohdalla, pimeän tultua kaikkien ensimmäinen kysymys on ollut "mikä ihme tuo ääni oikein on?" -Niin joo, ne on ne sammakot. "Mitä???" Jep eli sammakoista on kyse, ihan pienen pienistä, parin sentin kokoisista. Se mikä menetetään koossa, voitetaan äänessä, näitä kun muutama lähiympäristössä vinkuu niin on melkoinen kuoro kasassa. Sammakot asuvat maan alla ja kaivautuvat ylös sateen jälkeen pimeällä ja laulu jatkuu läpi yön. Pienen kokonsa takia näitä on hyvin vaikea nähdä, itse en ole koskaan kyseistä luontokappaletta nähnyt. Nauhoittelinpa varsin eilen illalla vähän todisteaineistoa ja hyvin sattuikin yksi olemaan ihan muutaman metrin päässä aukomassa äänihuuliaan. Nauhoite löytyy täältä:
Pienet sammakot ne lystikkäitä on


Muutama viikko sitten huomasimme myös, että oltiin saatu uusia lemmikkejä, kun porraskäytävään alkoi öiksi pesiytyä lepakoita. Aluksi niitä oli ilmeisesti vain yksi, mutta loppujen lopuksi niitä taisi olla jo kolme. Nämä batmanit pääsivät sisälle siis avonaisesta väliovesta, joka on nyt suojaverkotettu. Itsehän sen verran näitä pikkuelukoita pelkään (hui niinku ne mulle jotain voisi!), että en uskaltanut kuin kerran kurkata käytävään ja nähdä pikku lepakon lentelevän sekopäisesti valojen sytyttyä. Eipä ole lepakoita enää näkynyt verkon laittamisen jälkeen, vaikka epäilinkin, että liekö tuo puolen oven peittäminen riittää, mutta niin se vain näyttää, ettei ei ne kovin matalalla lentele. 


Minä en kyllä mistään batmaneistä tykkää!

Niin se vaan taas kuukausi vaihtui, tunnelmallista elokuuta kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti