tiistai 5. heinäkuuta 2011

Venezuela 200 vuotta

Tänään on vietetty Venezuelan itsenäisyyspäivää. Venezuela sai itsenäisyyden jo 200 vuotta sitten vapaustaistelija Simon Bolivarin johdolla, joka on suuri sankari vielä tänäkin päivänä. 


Linnanjuhlia ei täällä nähty, mutta sotakalusto on tullut sitäkin tutummaksi. Viime viikosta lähtien armeijalla on ollut lentoharjoituksia tätä suurta päivää varten, eli useampana päivänä on nähty kaikenmaailman hävittäjiä, hornetteja ja helikoptereita. Metelistä päätellen välissä on kyllä tuntunut niin kuin olisi joutunut keskelle jotain sotaelokuvaa. 


Muuten itsenäisyyspäivä ei täällä laitakaupungilla ole näyttäytynyt mitenkään erityisemmällä tavalla, ainoastaan on hiljaisempaa (jos ei lasketa lentokoneita) kun kaupat ovat kiinni ja ihmiset rannoilla pitkän viikonlopun takia. Suomen vierailla oli vaan vähän huonoa tuuria matkassa, kun lähtivät tänään Margaritalle ja lennot olivat melkein 3,5 tuntia myöhässä ylimääräisen lentoliikenteen takia.

Itsenäisyyspäivän seremonia järjestettiin Los Proceresissa, Caracasissa, mutta me ei paikanpäälle jaksettu lähteä, vaan seurailimme toimitusta telkkarista. Seremonia näytti olevan aika pitkälle armeijan ja sotakaluston esittelyä. 200-vuotispäivän kunniaksi paikalla oli myös yhteistyömaita, Venäjän armeijan porukkaa oli tuotu marssimaan myös. Presidentti Hugo Chavezkin pääsi juhlistamaan maansa tärkeää päivää Kuubassa tehdyn leikkauksen jälkeen.

Feliz dia de la independencia Venezuela!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti