keskiviikko 27. heinäkuuta 2011

Latinorytmejä osa 1

Etelä-Amerikassa kun ollaan, niin ei voi välttyä kuulemasta latinalaisamerikkalaista musiikkia, mihin tahansa meneekin, sitä kuuluu paljon ja kovaa. Salsat sun muut rumbat ei varsinaisesti omaan musiikkimakuuni ole kuuluneet, vaikka se laaja onkin, mutta täytyy myöntää että oma korva alkaa pikkuhiljaa lämpenemään osalle musiikista. Onhan useat kappaleet aika kivasti rennon letkeitä ja saa jalkaterän vipattamaan kuin itsestään. Radiossa tai telkkarissa tiuhaan soitettujen kappaleiden sanatkin alkaa pikkuhiljaa tarttumaan päähän ja Jonathanilla on hauskaa, kun minä tiedän lyriikat paremmin kuin hän :).

No ajattelin kuitenkin tänne tipautella silloin tällöin eri kappaleita Etelä-Amerikasta, josta itsekin tykkään, tai sitten en. Ekana vuorossa venezuelalaista reggaetonia Chinolta ja Nacholta. Videolla, joka on kuvattu eri puolilla Venezuelaa, on hieman nähtävissä Venezuelan luonnonolojen monimuotoisuutta.


"Reggaeton on tanssimusiikin muoto, joka tuli suosituksi 1990-luvun lopulla latinalaisen Amerikan nuorten keskuudessa. Sekoitus jamaikalaisia musiikkivaikutteita reggaeta ja dancehallia latinalaisen Amerikan bomba-, plena- sekä hip hop -musiikkiin. Musiikkiin yhdistetään yleensä espanjankielistä räppäystä." Wikipedia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti