maanantai 30. toukokuuta 2011

Herkku viikonloppu

Viikonloppuna herkuteltiin hyvässä seurassa hyvää ruokaa. Lauantaina Jonathanin ystävä perheineen tuli meille kylään ja vietimme porukalla meksikolaista iltapäivää herkutellen tortilloja ja fajitaksia. Tortillat ovat yksi lempiruuistani ja nämäkin veivät kielen mennessään. Itse kun Suomessa olen tehnyt tortilloja niin aika paljon on tullut käytettyä valmiskastikkeita ja mausteseoksia, mutta nyt kaikki erilaiset kastikkeet ja täytteet tehtiin itse. Pariskunta ystävällisesti kirjoittikin herkulliset reseptit reseptikirjaani, niin pääsen jakamaan tätä hyvää Suomessakin :).

Oluita jäähtymässä ruokailua varten

Täytteinä meillä oli kahdenlaista juustoa; cheddartyyppistä ja valkoista juustoa, josta en tarkemmin osaa oikein mitään vielä kertoa. Ruskeista ja mustista pavuista tehtiin mössö jota levitettiin tortilloiden ja fajitaksien pohjalle. Ruokaiseksi täytteeksi tehtiin tällä kertaa mm. chilillä maustettu jauhelihakastike. Tomaattikastikkeeseen tuli luonnollisesti tomaattia, sipulia, valkosipulia, persiljaa ja mausteita sekä tuoretta sitruunanmehua. Avokadosalsa oli simppeliä ja niin hyvää. Täytteinä oli myös salaatinlehtiä silputtuna, smetanaa ja tuoretta persiljaa. Näitähän piti vetää sitten ähkyyn asti :).

Buen provecho!
Lauantaipäivä oli oikein mukava siis, ruoka oli kerrassaan herkullista ja seura oikein hyvää. Minusta oli myös kivaa, kun olin vähän niinkuin pakotettu puhumaan espanjaa, koska kaikki paikallaolevat eivät olleet täysin englanninkielentaitoisia. Minusta juuri nämä arkielämän tilanteet ovat niitä parhaita oppimistapahtumia. 

Sunnuntaina olimme vielä toipumassa lauantain ähkystä ja eikun lisää ruokaa myllyyn. Anoppi oli valmistanut meille sunnuntaipäivälliseksi Pabellón Criolloa. Pabellón Criollo on hyvin perinteinen venezuelalainen ruoka, joka sisältää suikaloitua naudanlihaa, riisiä, mustia papuja ja platanoa, joka on banaanin näköinen kasvi. Sitä ei kuitenkaan syödä raakana vaan esimerkiksi friteerattuna öljyssä, myös maku muistuttaa hieman banaania, mutta ei ole yhtä makeaa, itse olen aivan rakastunut platanoon! Pavut, etenkin mustat pavut ovat myös hyvin yleinen lisuke täällä. Jälleen kerran ruoka oli vähän liiankin hyvää ;).

Pabellón Criollo
Syömispainotteisen viikonlopun jälkeen paluu arkeen koitti tänä aamuna klo 5.00 herätyskellon soittoon. Tänään oli siis se päivä kun vihdoin saimme mennä maahanmuuttovirastoon tekemään viisumihakemuksen. Monta mutkaa ja turhia reissuja virastoon on tässä matkan varrella ollut, mutta nyt vihdoin hakemus on vetämässä siellä missä pitääkin ja nyt minulla jopa on venezuelalainen (ulkomaalaisen) henkilöllisyystodistus! Passin he ottivat minulta lainaan  käsittelyn ajaksi, mutta onneksi saan sen jo torstaina takaisin, samoin kuin päätöksen viisumiasiasta, toivottavasti kaikki menee hyvin!

Muutaman seuraavan viikon aikana tämä blogi taitaa olla vähän lomalla, koska suomalaisten vierailuaalto alkaa huomenna. Ensimmäiseksi vieraaksi huomisesta alkaen saan kaverin Oulusta, jonka kanssa on luvassa muun muassa rantalomailua ja rentoutumista Isla de Margaritalla. Parin viikon päästä tänne saapuu myös äitini ja pikkusiskoni. Heinäkuussa vielä saamme vieraaksi isäni ja hänen vaimonsa. Ihana saada vieraita tänne ja nähdä tuttuja kasvoja pitkästä aikaa. Minusta on myös mukava näyttää ihmisille millainen paikka tämä Venezuela oikein on. Ja kaikki suomalaisethan rakastavat rantalomailua, joten luulenpa heidänkin viihtyvän ;). Yritän kuitenkin käydä pikaisesti kirjoittelemassa jotain aina välissä.

Aurinkoista lähestyvää kesäkuuta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti