keskiviikko 16. maaliskuuta 2011

Suut makeaksi!

Ensi lauantaiksi saimme kutsun Jonathanin veljen luokse grillijuhliin ja odotan sitä jo nyt innolla, sillä tähänkään asti ruuat täällä eivät ole tuottaneet pettymystä, joten pelkkä ajatus grillijuhlista saa veden kielelle. Hmm huomaan juuri että viime kesänä ei tullutkaan paljoa grillailtua, joten onhan tuo jo aikakin! Anoppi sitten ehdotti että josko haluaisin leipoa lauantaiksi jotain ja ei taida kehdata kieltäytyä kunniasta :). Mokkapaloja ajattelin, ovat niin hyviä, eikä liian vaikeitakaan (ainakaan pitäisi olla) tähän väliin.

No ajattelin kuitenkin että pakko ensiksi kokeilla uunin ja raaka-aineiden toimivuutta jollain simppelillä ohjeella, eli maanantaina syötiin sitten pannukakkua ja ihan hyvin se sitten onnistuikin ja näytti maistuvan muillekin kuin minulle :). Aluksi kyllä vähän epäilin tuleeko se onnistumaan ollenkaan ja välissä näytti ettei se valmistu ollenkaan, ei vissiin ole nämä Suomen ja Venezuelan uunit ihan samalla taajuudella. Mutta ripaus kärsivällisyyttä ja uunin lämpötilan muokkaamista ja valmista tuli!

Yritin olla myös kaukaa viisas ja otin Suomesta mukaan desilitran mitan, sillä muistelin etten viime reissullani sellaisia täällä nähyt. Täytyy sanoa että minunlaiselleni "Leipuri Hiivalle" tuo oli hyvä päätös ottaa se mukaan, koska todellakaan täkäläiset eivät mitään desimittoja täällä käytä vaan kuppeja tai jotain. Minusta itsestä on helpompi käyttää desimittaa koska olen siihen tottunut ja onhan minulla täällä ihana muisto/reseptikirja mukana jossa kaikissa ohjeissa käytetään desimittaa. Harmillista etten tajunnut ottaa todistusaineistoksi kuvaa leipomastani pannarista, toisaalta kiire siinä hommassa olisi tullut, sen verran äkkiä ne katosivat parempiin suihin :).

Muutenkin alkuviikko on sujunut rauhallisesti, pikkuhiljaa alan hahmottamaan ympäristöä. Osaisin ainakin jo lähimmälle supermarketille kävellä itsekseni! Metrollakin on tullut jo muutaman kerran ajeltua, joka on hyvin kätevä ja nopea tapa liikkua täällä sekä hullun halpa! Yhdensuuntainen lippu maksaa noin 0.04 euroa. Tässä kuva Caracasin metrosta:


Eilen kävimme anopin kanssa katsastamassa erään yliopiston espanjan kielen opintojen tarjonnan ja näyttäisi siellä jotain alkavan. Asia jäi vielä hieman epäselväksi, joten menen ensi tiistaina sinne uudestaan, joka on ilmoittautumispäivä ja toivottavasti saan sitten tarkempaa tietoa opinnoista ja sieltä löytyisi jotain sopivaa minulle. Tällä hetkellä kuitenkin jännittää enemmän lähempänä oleva haaste, eli mokkapalojen leipominen perjantaina! Josta tulikin mieleeni ne tulevat grillijuhlat, josta tulikin mieleeni nälkä, eli nyt häivyn tästä syömään :). Nähdään taas, Chao!

2 kommenttia:

  1. Mukava kuulla, että elämä on siellä lähtenyt sujumaan. Rohkeasti vaan ennakkoluulottomalla asenteella eteenpäin, niin hyvin kaikki siitä sujuu! :)
    Flunssaisia terveisiä Pariisista, Juuso

    VastaaPoista
  2. Jep kiitos, joka päivä oppii jotain uutta :)
    Mukavia seikkailuita myös sinulle sinne Pariisiin ja onneksi olkoon asunnon johdosta, sekä paranemisia!

    VastaaPoista