maanantai 28. maaliskuuta 2011

Ikuisen kesän maa

Kuulostavat täällä puhuvan, että vuoden kuumin kausi alkaa olla käsillä, joka on tänä vuonna kuulemma vähän myöhässä. Venezuelassa "vuodenaikoja" on kaksi: kuiva kausi ja sadekausi. Nyt siis elämme kuivaa kautta joka yleensä kestää marras-joulukuusta maalis-huhtikuuhun. Sadekausi taas sijoittuu yleensä huhti-toukokuusta loka-marraskuuhun. Eli tänä vuonna oikeastaan näyttäisi, että kuiva kausi alkaa vasta nyt kun se pitäisi olla jo loppumassa.

Venezuelan pääkaupunki Caracas sijaitsee rannikkovuoristossa, jossa vallitsee subtrooppinen, tasaisen lämmin ilmasto. Caracas sijaitsee laaksossa 800-1200 metrin korkeudella merenpinnasta ja ilmasto on miellyttävän lämmin, yleensä 20-30 astetta ympäri vuorokauden. Ympäröivät vuoristot tekevät ilmasta mukavan raikkaan, kun taas esimerkiksi aivan rannikolla kuumuus on paljon kosteampaa ja raskaampaa. Sadekausi on hieman lämpimämpi kuin kuiva kausi. Sadekaudesta huolimatta auringonpaisteesta saa nauttia ympäri vuoden. Loppuvuonna 2010 Venezuelaa piinasivat rankkasateet, jotka aiheuttivat maanvyörymiä, jotka vaativat kuolonuhreja sekä vaurioittivat paikoin muun muassa tieverkostoja. 

Nyt parin päivän aikana on huomannut kuinka ilma on todellakin lämmennyt. Aikasemmin olen pitänyt päällä iltaisin pitkiä housuja ja jopa hupparia, mutta nyt todellakin riittää pelkkä toppi ja shortsit. Yöksi saa laittaa tuulettimenkin päälle, ettei tule nukkuessa liian kuuma. Tänään päivällä yritin ottaa vähän aurinkoakin, mutta tähän kuumuuteen vielä tottumattomana en pystynyt olemaan ulkona kuin puoli tuntia. Saapa nähdä miten huomisella aamulenkillä käy! :) Lisäsin tänne muuten tänään tuollaisen sääennustehommelin, jossa näkee tämän hetkisen sään ja muutamaksi päiväksi eteenpäin. Epäilen että ihan oikeaa lämpötilaa ja säätä se ei kuitenkaan näytä (mittari on varmaan jossain vähän kauempana), mutta antaa suuntaa kuitenkin. Esimerkiksi tänään se näytti puolipilvistä ja 27 astetta, kun todellisuudessa oli ainakin 30 astetta ja aurinko paistoi kirkkaalta taivaalta. Huh hellettä!

Tällainen olisi maistunut tänään, una Piña Colada fria por favor ;)

2 kommenttia:

  1. Ei haittaa kyllä yhtään, jos tänä vuonna kuiva kausi on myöhässä. Ehkä sitten kesäkuun alussa ei olis kovin paljo sadepäiviä, kun tulen lomailemaan:) Vitsi toi Pina Colada näyttää herkulliselta!

    VastaaPoista
  2. Niinpä! Sitä minäkin just oon aatellu että hyvä vaan kun on nyt myöhässä, niin saat sitten sinäkin nauttia auringonpaisteesta oikein kunnolla! :) Saatetaan jokunen nuita joutua maistelemaan täällä sitten ;)

    VastaaPoista