tiistai 5. huhtikuuta 2011

Kuukauden päivät

Tasan tarkkaan kuukausi sitten saavuin Venezuelaan kahden matkalaukun ja avoimen mielen kera toistaiseksi tarkkaan määrittelemättömäksi ajaksi. Kulunut kuukausi on mennyt ihan älyttömän nopeasti, vaikka toisaalta tuntuu, että siitä olisi jo tosi pitkä aika kun lähdin kotoa. Lähtöäni edeltävä puoli vuotta taas tuntui menevän välissä todella hitaasti ja päiviä laskiessa, välissä jopa pelkäsin ajan pysähtyvän kokonaan. Tänne päästyäni kuukausien, viikkojen ja päivien laskeminen on päättynyt ja aika on kulunut siivillä. 

El Ávila, vuoristonäkymä ikkunastamme
Koti-ikäväkin unohtui parin ensimmäisen viikon jälkeen ja tunnen, että olen sopeutunut tänne jo aika hyvin, arkielämä on saanut rytmiä ja käytännön asiat alkavat tuntumaan tutummilta. Paljon on vielä silti opittavaa ja minullahan on aikaa :). Ja onneksi on tämä internetin ihmeellinen maailma, jonka avulla voi päivittäin pitää yhteyttä sinne maapallon toiselle puolelle. Espanjan kielikään venezuelalaisittain ei enää tunnu niin vieraalta korvaan ja kuullun ymmärtäminen edistyy päivittäin, jännä vaan, että vaikka kuinka ymmärtäisi, niin se puhumaan alkaminen onkin sitten aivan toinen juttu. Niin ja tietenkin tämä kalpea ihokin on jo saanut hieman väriä pintaan!

Katunäkymää kotimme lähistöltä
Huomenna pääsen näkemään Suomen suurlähetystön täällä, sillä ajattelin ihan käydä äänestämässä eduskuntavaaleissa, ulkomailla nämä ennakkoäänestykset järjestetään vähän aikaisemmin. Taidanpa siis päästä puhumaan vähän suomea! :)

Tämä pikku kaveri, labradorinnoutaja Sam tuli tänään tänne puoleksitoista viikoksi kylään kultaisennoutajan Kytzian kaveriksi.

2 kommenttia:

 1. Terve!

  Kirjoitettiin pari iltaa sitten pitkä, hauska, älykäs, fiksu, mielenkiintoinen kommentti, mutta se hävisi bittiavaruuteen mökin pätkivien yhteyksien takia.
  Mukavan reheville näyttävät nuo lähiseutunne maisemat.
  Joskus kirjoitan espanjaksi, koska haluan harjoitella sitä. En välitä niin siitä, tuleeko kaikki pilkulleen oiken ja monesti teen sen kiireessä. Älä siis vaan ota mallia sanonnoistani.

  Saatiin uusi läppäri ja samalla entinenkin heräsi henkiin kuin uhalla.

  t. Sirpa ja iskä

  VastaaPoista
 2. Heippa Sirpa ja iskä!

  Höh niinhän siinä tietenki käy kun oikein alkaa kirjottaa mukavia niin onhan se varma että se sitten häviää! Joo pidän siitä itsekin, että vaikka tämä suuri kaupunki onkin, niin silti löytyy paljon luontoa ja vehreyttä joka paikasta. Ja hyvin sinä Sirpa kirjoitat espanjaksi, onpahan harjoitusta meille molemmille :).
  Hehee ihan kostoksi vissiin alko se vanha läppäri toimimaan ku saitte uuden :).
  Mukavaa viikonloppua! Täällä on rauhallinen viikonloppu tiedossa kun Jonathan on töissä.

  VastaaPoista